غلات کامل چه فوایدی برای بدن دارند؟

 


غلات کامل را از کجا تهیه کنیم

این مواد خوراکی به دلیل داشتن مواد مغذی غنی فواید سلامتی زیادی برای بدن دارند. برخی از مزایای کلیدی مصرف آنها عبارتند از:

۱. بهبود سلامت گوارش: 

غلات کامل به دلیل داشتن فیبر بالا برای بهبود سلامت دستگاه گوارش مفید هستند. فیبر برای حفظ یک سیستم گوارشی سالم ضروری است زیرا به تنظیم حرکات روده، جلوگیری از یبوست و حمایت از رشد باکتری های مفید در روده کمک می کند. در اینجا چند راه وجود دارد که این مواد خوراکی می توانند سلامت گوارش را بهبود بخشند از طریق افزایش نظم به صورت فیبر نامحلول موجود در غلات کامل به مدفوع حجیم می‌شود و عبور آن از دستگاه گوارش را آسان‌تر می‌کند. این می تواند به جلوگیری از یبوست و افزایش حرکات منظم روده کمک کند.

بیشتر بخوانید: رژیم کم کربوهیدرات چیست؟ + برنامه غذایی

۲. مدیریت وزن بدن: 

این مواد خوراکی به دلیل محتوای فیبر بالایی که دارند، می توانند نقش مهمی در مدیریت وزن بدن داشته باشند، که فواید متعددی برای کاهش وزن و حفظ وزن دارد. در اینجا چند راه وجود دارد که غلات کامل می توانند به مدیریت وزن بدن کمک کنند:

۱. سیری: فیبر موجود در غلات کامل به شما کمک می کند بعد از خوردن غذا احساس سیری و سیری کنید، که می تواند کالری دریافتی کلی را کاهش دهد. هضم غذاهای سرشار از فیبر به مدت طولانی تری طول می کشد که باعث می شود برای مدت طولانی تری احساس سیری کنید و احتمال پرخوری را کاهش دهید.

  • تراکم کالری: غلات کامل معمولاً در مقایسه با غلات تصفیه شده و غذاهای فرآوری شده کالری کمتری دارند. این بدان معناست که شما می توانید حجم بیشتری از غلات کامل را برای کالری کمتری مصرف کنید و به شما کمک می کند احساس رضایت کنید و در عین حال کالری کلی کمتری مصرف کنید.
  • کنترل قند خون: این مواد خوراکی در مقایسه با غلات تصفیه شده دارای شاخص گلیسمی پایین تری هستند، به این معنی که باعث افزایش آهسته و تدریجی سطح قند خون می شوند. این می تواند به جلوگیری از افزایش و سقوط قند خون کمک کند و هوس خوردن غذاهای شیرین یا پر کالری را کاهش دهد.
  • متابولیسم: برخی مطالعات نشان می دهد که فیبر موجود در غلات کامل ممکن است تاثیر مثبتی بر متابولیسم داشته باشد. فیبر می تواند اثر حرارتی غذا (انرژی مورد نیاز برای هضم و پردازش مواد مغذی) را افزایش دهد که به طور بالقوه منجر به افزایش جزئی در مصرف کالری می شود.

بیشتر بخوانید: علائم کمبود منیزیوم در بدن چیست؟

۳. سلامت قلب: 

این مواد خوراکی به دلیل محتوای مواد مغذی و مکانیسم‌های عمل مختلف، فواید بی‌شماری برای سلامت قلب دارند. در اینجا چند راه وجود دارد که غلات کامل می توانند از سلامت قلب حمایت کنند:

  • فیبر: این مواد خورا سرشار از فیبر رژیمی هستند که نشان داده شده است که اثر محافظتی بر سلامت قلب دارد. فیبر با اتصال به کلسترول در دستگاه گوارش و ترویج دفع آن به کاهش سطح کلسترول کمک می کند. این به نوبه خود می تواند به کاهش خطر بیماری قلبی و سکته کمک کند.
  • کاهش فشار خون: برخی از مطالعات نشان داده اند که مصرف غلات کامل ممکن است به کاهش فشار خون کمک کند، یک عامل خطر اصلی برای بیماری قلبی. ترکیب فیبر، منیزیم و سایر مواد مغذی در غلات کامل ممکن است به این اثر مفید کمک کند.
  • کاهش التهاب: التهاب مزمن یک عامل کلیدی در ایجاد بیماری قلبی است. این مواد خوراکی حاوی آنتی اکسیدان ها و ترکیبات ضد التهابی هستند که می توانند به کاهش التهاب در بدن کمک کنند و به طور بالقوه خطر حوادث قلبی عروقی را کاهش دهند.
  • بهبود کنترل قند خون: غلات کامل در مقایسه با غلات تصفیه شده دارای شاخص گلیسمی پایین تری هستند، به این معنی که باعث افزایش آهسته و تدریجی سطح قند خون می شوند. این می تواند به جلوگیری از مقاومت به انسولین و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲، یک عامل خطر مهم برای بیماری قلبی کمک کند.
  • مشخصات مواد مغذی: این مواد خوراکی سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی و فیتونوترینت ها هستند که برای سلامت قلب مفید هستند. اینها شامل ویتامین های B، منیزیم، پتاسیم و آنتی اکسیدان هایی مانند ویتامین E و سلنیوم هستند که نقش مهمی در حفظ سلامت قلب و عروق دارند.

بیشتر بخوانید: ارزش غذایی اسفناج؛ کالری، مقدار انرژی و کاربردهای متفاوت

۴. کنترل قند خون: 

غلات سبوس دار به دلیل ترکیبات و ویژگی های منحصر به فردشان تأثیر مثبتی بر کنترل قند خون دارند. در اینجا چند راه وجود دارد که غلات کامل می توانند به تنظیم سطح قند خون کمک کنند:

  • شاخص گلیسمی پایین: این مواد خوراکی در مقایسه با غلات تصفیه شده شاخص گلیسمی کمتری دارند. شاخص گلیسمی معیاری است که نشان می دهد یک ماده غذایی حاوی کربوهیدرات چقدر سریع سطح قند خون را افزایش می دهد. غذاهایی با شاخص گلیسمی پایین‌تر منجر به افزایش آهسته‌تر و تدریجی سطح قند خون می‌شوند که می‌تواند به جلوگیری از افزایش ناگهانی و کاهش قند خون کمک کند.
  • محتوای فیبر: غلات کامل سرشار از فیبر رژیمی هستند که هم فیبر محلول و هم فیبر نامحلول را شامل می شود. فیبر هضم و جذب کربوهیدرات ها را کند می کند که به جلوگیری از افزایش سریع سطح قند خون بعد از غذا کمک می کند. فیبر محلول همچنین یک ماده ژل مانند در دستگاه گوارش ایجاد می کند که می تواند آزاد شدن گلوکز در جریان خون را کاهش دهد.

Comments

Popular posts from this blog

رایج ترین بیماری های مقعدی کدامند؟

علت عفونت مقعدی در زنان و مردان

درمان بواسیر یا هموروئید با لیزر و عمل جراحی سرپایی بواسیر